Piscine si Saune personalizate.

orice forme, orice dimensiuni

Ce piscina imi construiesc? Ingropata sau supraterana

2.07.2013

Pentru cei care s-au hotarat ca vor o piscina apare urmatoarea dilema, ce tipuri de piscina sa aleaga: ingropata sau supraterana? Piscina pe care o alegeti trebuie sa se potriveasca cu asteptarile, dorintele si bugetul dvs.

Piscinele Ingropate

Tipuri de piscina - piscina ingropata

Avantajele piscinelor ingropate sunt numeroase. Aceste piscine sunt un tip de constructie robusta cu o durata de viata foarte mare, aproximativ 50 de ani. Aspectul lor este unul placut si non intruziv.

Dimensiunile si formele acestor piscine pot fi nelimitate, astfel pana si cele mai interesante idei pot fi realizate.

Finisajele folosite la piscinele ingropate pot fi facute din mosaic sau din alte materiale specifice. Acest tip de piscina este considerat cel mai distrativ, fiind ideal pentru inot, jocuri etc.

Unul din dezavantajele piscinelor ingropate este costul de amplasare si de realizare care este mai mare Un alt dezavantaj este imposibilitatea de a schimba destinatia spatiului pe care s-a construit piscina.

Piscinele ingropate pot fi din beton sau din otel. Piscinele din beton sunt mai filexibile ca si dimensiuni si forme, limita fiind spatiul de care dispuneti.

Durata de constructie a piscinelor ingropate este de aproximativ 1-2 luni iar finisajele folosite sunt: liner, placi speciale sau mosaic.

Piscinelor ingropate se pot adauga accesorii care pot creste confortul sau functionalitatea lor. Accesorile care pot fi folosite sunt: jeturi de hidromasaj, sisteme de acoperire, cascade sau accesorii pentru iluminat

Piscinele supraterane

Tipuri de piscina

Avantajele piscinelor supraterane sunt: pretul, care este mai mic, costurile de amplasare si montaj care sunt reduse, posibilitatea de a schimba locul amplasarii piscinei si timpul scurt de constructie, care este de aproximtiv 3-4 zile.

Unul din dezavantajele piscinelor supraterane este durata de viata mica, de aproximativ 5 – 10 ani. Materialele folosite influenteaza durata de viata. Un alt dezavantaj este legat de dimensiunile si formele piscinei, de exemplu dimensiunea maxima a unei piscine supraterane este de 10m x 5m.

Piscinele supraterane pot fi realizate din lemn sau din tabla galvanizata, finisajul este realizat din liner iar accesoriile care pot fi folosite sunt similare cu cele de la piscinele ingropate.

Etapele construirii unei piscinei sunt:

  • alegerea amplasamentului
  • realizare radier
  • constructia propriu-zisa a piscinei
  • montajul echipamentelor de recirculare si de filtrare
  • realizarea finisajelor interiore
  • amenajarea si decorarea spatiului din jurul acesteia

Aspectul

Orice piscine veti alege, trebuie sa stiti ca aceasta va avea un impact pozitiv asupra aspectului gradinii dvs. Piscinele dau un plus de frumusete, mai ales ca de cele mai multe ori sunt amplaste in cadrul unur amenjari precum: plaje, mobilier de gradina, vegetatie etc.

Impactul asupra mediului

Dupa finalizarea constructiei, piscinele nu polueaza. Substantele folosite pentru tratareai apei nu dauneza mediului.

Piscina supraterana din lemn este mai “eco” datorita materialulul folosit si datorita impactului mic asupra mediului. (nu sunt sapaturi).

Exista piscine care folosesc foarte putin materiale de constructie iar filtrele si substantele de tratare sunt bio.

Decizia finala trebuie luata de dvs. Asadar daca mai aveti alte intrebari legate de piscinele supraterane sau cele ingropate, nu ezitati sa ne contactati.