Piscine si Saune personalizate.
orice forme, orice dimensiuniExistă două mari tipuri de saune, împărțite la rândul lor în subtipuri relevante: saunele uscate de origine finlandeză și saunele umede, cunoscute și ca „băi cu abur” sau „băi turcești”. Fiecare tip de saună are propriile sale necesități de construcție specifice, dar în ultimii ani, din pricina evoluției tehnologice, toate au devenit mai accesibile și mai lesne de instalat.
Saunele umede se aseamănă cel mai mult unei săli de baie, fiind necesară proiectarea unei încăperi perfect hidroizolate, care să permită controlul umidității și temperaturii produse de generatorul special de aburi, care se instalează în afara saunei. Este probabil cea mai laborioasă formă a saunei, însă beneficiile sunt pe măsură.
Pe de altă parte, saunele finlandeze erau construite în încăperi săpate în pământ, din pricina proprietăților de izolare termică ale solului, și din pricina faptului că ele trebuiau încălzite cu fum, ceea ce le limita la statutul de anexă a locuinței. Acum însă, saunele uscate pot fi amenajate atât în încăperi proiectate pentru acest scop, fie construite, sub formă modulară standardizată, în spații interioare suficient de largi.
Izolarea cu vată minerală și folie de aluminiu a pereților unei încăperi menite să fie saună este suficientă pentru asigurarea umidității scăzute și temperaturii ridicate a aerului – mărcile saunei uscate. Urmează lambrisarea și dotarea cu băncuțe pe două sau trei nivele – versatilitatea materialelor face instalarea unei astfel de saune foarte ușoară și întru totul personalizată.
În cazul în care nu aveți un spațiu special destinat, există opțiunea saunelor modulare standard, care se asamblează din panouri de lemn îmbinate, permițând o mare flexibilitate a formei și a suprafeței cabinei de saună, în funcție de spațiul disponibil.
Ambele tipuri de amenajare sunt concepute pentru interioare, pentru un maxim de confort și de integrare în spațiul de locuit.